Skip to main content

Godmorgon Söndag!

Ja, för er är det Söndag men för mig är det endast Fredag. Jag sitter på ett tåg mot Göteborg, men detta inlägg kan inte komma ut fören Lördagen är avklarad. Utfall att min kära vän Lovisa skulle råka läsa.

Vi ska nämligen överaska henne med en möhippa! Tjoho och hejsan svejsan!

Så jag styr alltså kosan mot Götet.

Att åka tåg genom ett sommarSverige i skymningen. Min andning som legat högt upp i bröstet far ner till magen.

I denna ljuva sommartid. En vänlig grönskas rika dräkt! Vackert! Vackert! Vackert!

Resten av familjen är kvar i Stockholm. Jag har aldrig sovit borta sen Alva och Edvin kom.

När jag slutade amma så sov jag i ett annat rum ( med proppar i öronen för att inte höra gråten eller börja gråta själv, det kom ingen gråt, men det är ett helt annat inlägg det…) men annars så har jag alltid sovit med dom. Vi har kört lite ”hela havet stormar” och flyttat runt än här en där.

Men så sitter jag då här på ett tåg och kommer inte hem förens på söndag. Jag ska alltså sova 2 hela nätter utan dom. Det är en smula delat. Klipp navelsträngen skriker vissa. Men jag kan inte det, vill inte. Jag förstår det nog inte riktigt, att jag ska sova själv. Ostört! Sova längre än till kl 05! Äta frukost längre än i 5 minuter. Är ju helt underbart såklart! Och jag behöver detta nu, mer än någonsin. För att orka hänga i sista två veckorna innan semestern.

Jo visst är det så att jag sovit förskräckligt dåligt de två senaste åren. Om jag än sovit alls. Tycker ändå att de senaste halvåret har varit lättare. Och varje kväll när jag knycklar ihop mig, knökar ner mig emellan Alva och Edvin så känner jag mig trygg, lugn och så vansinnigt lycklig! Ibland kommer både Wille och Love in och stökar runt nere vid fotändan eller i någon liten skarv som finns kvar. Och då vet jag att om jag rör mig nu så vaknar någon. Jag somnar i någon konstig akrobatisk formation och vaknar allt som oftast med nackspärr. Men! Hur trött jag än är så vaknar jag lycklig!

Och var sover då Morgan tänker ni. Jo, lite varstans, i soffan, på någon madrass eller i någon alldeles för liten barnsäng…..som sagt hela havet stormar.

Men det blir allt bra för mig detta! Inatt ska jag krypa upp i min hotellsäng, bulla upp mig bland kuddarna, snurra in mig i navelsträngen och sova en hel natt.

Godnatt!

6 Comments

 • Malin skriver:

  Hoppas att du har sovit gott! Själv tror jag alltid att jag ska sova som en prinsessa när jag sover ensam, men det slutar oftast med att jag inte kan sova för det är för tyst 🙄

  • Anna-Maria skriver:

   Ja men precis så var det ju! Det var sååå tyst och konstigt. Men sen sov jag som en stock 🙂 kram kram

 • Christina skriver:

  mmm.. precis så, känner igen mig helt. Har heller inte haft lätt för att sova borta från mina barn när dom varit små, jag kan räkna på gångarna på en hand och mitt yngsta är ju 5 1/2 nu…. Hoppas du kunde njuta av kompisarna i alla fall o fick lite ny energi med dig hem❤️🌟 Kraaam, och ha det kul på poddinspelning imorn😍

 • Pia skriver:

  Tyckte väl att Göte borg kändes ljusare och varmare i helgen….. ☺ Till och med allergin lugnade sig lite. 😉
  Ljuvliga bilder, som alltid, på dina barn. Kan ge mig på att alla fyra fick bamsekramar när du kom hem igen.

Leave a Reply