Skip to main content

Hej svejs!

I förrgår så skördade jag 2 zucchini! Så himla stolt och glad! Jag har inga superbra recept där en använder just zucchini så jag utlyste en fråga på Insta ( villadahlalling ) och fick en uppsjö med fina recept.

Men jag föll för just detta recept på Zucchini fries!

Skär zucchinin i stavar, torka av, rulla i uppvispat ägg, sen rullar du dem i 2,5 dl riven parmesan blandat med 1 tsk  vitlökspulver och 1 tsk salladskrydda. Lägg på plåt med papper och grädda i 220 grader i 15 min. Ta ut, vänd på dem och grädda i ytterligare 10 min.

Tack Erika för receptet!

Så, så gott!

Nu drömmer jag om att bli självförsörjande på grönsaker, i alla fall om sommaren. Drömmer intensivt om ett växthus och en odlingsdel i trädgården som vi hägnar in ( så inte råddjuren käkar allt ) Där ska jag hållas från vårvintern till sena hösten. Att få öppna dörren till vårt växthus, kliva in och äta en stor solvarm bifftomat som om den vore ett äpple! Åh! En kräftskiva för två om hösten. Tända ljus där inne, en stickad tröja och mörkret som sänker sig över trädgården därutanför vårt växthus. ÅH! Kanske en fåtölj i rotting får plats. En sån där som knarrar lite mysigt. Där barnen kan krypa upp i mitt knä, en filt och så läser jag ”Den hemlighetsfulla trädgården” ÅHHHHH!!!!!

Att drömma kostar inget!

Allt kommer att ordna sig! Allt kommer att bli bra!

One Comment

  • Hanna skriver:

    Det låter supergott! Vi odlar också squash och skördar dagligen flera stycken. Vi har mest grillat eller stekt de i skivor, men det här måste jag testa!

Leave a Reply