Skip to main content

Igår hade vi en vilodag, eller vila och vila men det var inte all in altanbygge. Visst skruvades det en del, men annars gick vi mest runt och vattnade lite här och lite där. Tog nog spadtag för att kolla hur mycket sten och rötter det fanns just där jag tänkt plantera en fläder. ( Vääääldigt mycket sten och rötter fanns det visst )

Jag försökte mig även på att tänka en tanke från start till mål. Det är fasiken inte lätt med 4 barn hemma. Jag är ju van vid det. Att stänga av mina tankar och de där tankarna som behöver färdas lite längre får liksom inte utrymme riktigt under sommarlovet. Men! Om jag lägger manken till så går det faktiskt. Ok jag blir avbruten var tionde minut, men sen när jag får 5 minuter igen så gäller det att fånga upp tanken återigen. Att inte ge upp!

På inga sätt kan jag tänka ut kluriga ting. Men en bärberså går fint att klura på.  Den måste vara inhägnad, men med en fin grind som håller råddjuren ute men är lätt för barnen att hitt in till. Vill så gärna göra det inbjudande för dem. ( barnen alltså! )  Tänker svarta och röda vinbärsbuskar, björnbär och ett körsbärsträd och så rabarber såklart! Och smultron och jordgubbar och, och, och……

Så fint med solrosor som tittar över hägnet! Och så krasse som slingrar sig lite som den vill.

Det går att tänka en tanke från start till mål, så länge den handlar om odling i varje fall. Att planera familjens höst/skola/jobb/aktiviteter, de väntar jag nog med……så länge som möjligt….

Allt kommer att ordna sig! Allt kommer att bli bra!

Leave a Reply