Skip to main content

Nu är det bokat!

Vi har de senaste 2 åren bokat stuga i Orsa Grönklitt under jul och nyår. Och så även detta år. Har varit så mysigt!

Det var vintern för 3 år sedan ungefär som vi fick blodad tand. Vi var och hälsade på mamma och pappa som bor i Gesunda utanför Mora. Och bestämde oss för en utflykt till Grönklitt, för att låta Wille och Love testa slalom. Wille hade prövat någon gång en kort stund, men inget han fastnat för. Så det var ett lite osäkert kort.

Jag har själv försökt lära mig……eller Morgan har försökt att lära mig just slalom. Inget lyckat försök, inget vi ska försöka på oss igen. Har nog aldrig varit så osams. Jag håller mig till längden istället.

Vi hade bokat skidlärare till killarna och jag måste säga att jag var sååå imponerad!

Vilket tålamod! Framförallt hos skidläraren, men även barnen var grymma. Första 10 minuterna for både ben och skidor åt olika håll. Men sen, vips så var de plötsligt skidåkare.

1 timme efter första lektionen deltog både Wille och Love i lilla blåbärsloppet. De åkte i slalombacken i en snitslad bana och gjorde målchest vid målgången! ( Notera att Morgan har gympaskor i skidbacken……måste varit gravidhjärna även på honom. )

Själv var jag väldigt gravid med både Alva och Edvin i magen. Men jag var så hänförd, så stod och glodde i backen hela dagen. Lyckan över att få se killarna överkomma de första stegen och sen behärska åket! Wow!

Tummen upp till Orsa Grönklitt!

Nu räknar vi ner! Snart dundrar familjen Dahl Alling in.

Och bara några timmar kvar till myskvällen! Älskar fredagar!

5 Comments

 • Christina skriver:

  Häääärligt🤩🎄

 • Sara Bengtsson skriver:

  ….men nu var jag bara tvungen att skriva en kommentar. Åka skidor och skidsemester ligger mig så varmt om hjärtat. Vår familj fullkomligt älskar det!
  Jag lovar om du investerar i några privatlektioner Under några skidsemestrar framöver, kommer du också bli biten av skidbacillen, om inte annat kommer du få uppleva barnens totala lycka i skidbacken, när ögonen tindrar och ens mammahjärta svämmar över av glädje. Tänk när du tar liften upp till toppen och får ta med familjen in i värmestugan och dricka varmchoklad. Det är magiskt!!! Och när barnen sedan stolt svischar förbi dig i backen. Detta får du inte missa alltså. Du kommer aldrig ångra att du lärde dig åka skidor. Se de som investeringsår när ni ändå ska lära de minsta, och dig. Så bit ihop o boka några skidlektioner;) heja dig! Stort lycka till!
  Kram från ”trevliga paret” som älskar skidåkning! I feb väntar alperna på oss! Jädrans vad nice 😉👍🏻
  Trevlig helg 💞

  • Anna-Maria skriver:

   Heeeeej trevlig paret 🙂 Ja men du säljer ju inte detta så himla bra!!!! Just nu håller jag mig helst till längdåkning, älskart! Men jag hade ju varit lite skoj och ta några skidlektioner i smyg och överaska Morgan…..hmmmmm det tåls att tänka på. Men alperna alltså! Detta är vi oxå sugna på, fast om några år när de minsta är lite större 🙂 Vart åker ni? Stor kram

 • Christina skriver:

  Kom-ihåg.. Tyngden på DALSKIDAN – älskling!!! Kommer gå så bra, ge det en chans, och vet om att du är grym!! Ser oxo sååå fram emot Sälen/ Lindvallen med familjen i vecka 3 (hade tänkt åka på sportlovet v 8, det var över 3ggr så dyrt den veckan, så man insåg att det var rätt kört då😣)

  • Anna-Maria skriver:

   Ha ha ha ha ja just det tyngden på Dalskidan 🙂 Och det där med priserna under loven….jädrar vad det drar iväg. Gött att ni kunde åka en annan vecka. Kram kram

Leave a Reply