Skip to main content
Drömmar

Snart Halloween

By 2019-10-264 Comments

Jag har haft lite svårt för Halloween, tyckt det mest varit kommers och att det krockar med Allhelgona. Som om Halloween liksom skämtar med döden och det får man bara inte göra! Eller??

Jag har tänkt om, dels för att det är befriande att skämta om allt som är svårt. Ser numera Halloween som ett extra tillfälle att pyssla och greja med barnen. Och Allhelgona kan en faktist fira för sig. Helt enkelt separera de två högtiderna.

Om det är något jag vill göra inför Halloween så är det att klä ut mig, lite grann i varje fall.

Lite smygande läskigt på något vis, eller hur!

Nästa år har vi hus och då kan vi ju dekorera huset såhär ju!

Fast ärligt talat, om jag fick välja ett enda pynt, så är det denna krans! Ge mig en höstkrans av Björnbär, mer behöver jag inte!

Annars var ju detta väldigt fint! Äpplen, ljus och vatten i zinkbalja.

Men om jag tillåter mig att drömma en smula, så har växthuset kommit på plats. Jag gör höst i vår trädgård och allt luktar jord och löv.

Ge mig en myskväll bland pumporna!

Självklart bör en ge pumporna utsikt. Låta dem vila i skymningen och blicka ut över världen. Jag kan sitta bredvid. Funkar fint för mig!

Ja ni! Nästa år firar vi i huset. Halloween får bli pyssel och lite lagom skrämsligt. Allhelgonna är något annat.

4 Comments

 • Malin skriver:

  Håller med dig, har i det längsta försökt undvika Halloween. Men barnen blir stora och medvetna, och till sist fick det inte att ducka längre. Jag vill inte ha barnen ute i mörkret, och jag ogillar dörrknackning, så vår lösning blev en egen Halloweenfest hemma, med vänner och grannar. Några familjer varje år, vi äter, leker, går mörkerpromenad och spökar för varann. Ett vinnande koncept tycker vi, och barnen börjar prata om Halloween redan i augusti, så vi tror de är nöjda!

  • Anna-Maria skriver:

   Ja visst är en lite delad när de kommer till just Halloween, men så mysigt med traditioner och att en kan forma dem hur en vill. Låter supermysigt med fest ju!

 • Christina skriver:

  Tack för fantastiska inspirationsbilder😍 Gissa om jag blev sugna på att bygga ett litet växthus🤩

Leave a Reply