Skip to main content

När det oroar sig i världen finner jag tröst i odlandet på balkongen. Men ärligt talat nu känns det lite oroligt där med. Vilken röra! Växtligheten tar över! Kolla in pumpan!

Den brer ut sig och tjatar på mig om att få större utrymme för rötterna.

Även Rosenskäran pockar på. Hon har blivit lite vild av för mycket bokashi näring och straffar mig med mer grönt än ljuva blommor.

Tomaterna är förvisso nöjda över näringen men längtar så väldans mycket efter större kruka.

Dahlian är ändå en snäll älskling som verkar trivas finemang, men behöver nog lite stöttning vad det lider.

Potatisen har tagit över helt. Jag har noll kontroll och han gör precis som han vill.

Jordgubbarna är så snälla mot mig att jag nästan fäller en tår. Även de behöver ju större yta, men inte tjatar de på mig för det. Jag viskar snällt att snart, snart blir det bättre.

I detta hörn råder anarki. Både Rosenskäran och Zinian är nog en smula överförfriskade av bokashi. Sommar malvan tycks dock nöjd. Vi kan även skymta en och annan solros. Ja här samlas alla till någon slags fest.

Zucchinin vill oxå vara med och tjatar även hon om större yta.

Ja men ni ser ju! Så här kan vi ju inte ha det. Bara veckor kvar tills vi flyttar ju. Men detta är inte riktigt hållbart. Sommarvärmen drar in och familjen vill faktiskt kunna sitta på balkongen den tid vi har kvar här.

Tji fick familjen för där har cyklarna tagit över……

Nä, nu får jag styra upp detta. Jag får helt enkelt spraya Tricogarden på allt och köra ut till tomten. Ställa sällskapet där och så får det bära eller brista. Antingen blir de mat till råddjuren eller så blir det mat och finheter till mig. Det återstår att se.

Ska bara försöka hitta tid till att fixa detta…..

Allt kommer att ordna sig! Allt kommer att bli bra!

3 Comments

  • Kicki skriver:

    Snart snart kommer ni ut i friheten …allihopa 🤩😍

  • AMi skriver:

    Du är i sanning en som kan tala med växter!! jag blir så imponerad! Allt växer i din vård; tomater och ungar och rosenskära och potatis. Det är klart det ordnar sig. Vi har också rådjur vet du, men dom gillar inte ull. Där jag lagt ut ull får växterna vara. (Oftast i alla fall. Tulpaner är f ö r smaskiga så dom går åt.) Vid landet sätter jag pinnar/käppar, knyter fast snöre runt om och fäster fiberduk med klädnypor över det hela. Om det flaxar lite brukar även tranorna låta potatisen vara i fred! Allt blir bra! Lycka till med fortsatta odlingarna!

  • Emma skriver:

    Ikea har en fantastisk papperskorg för 10kr som funkar för Att plantera både potatis och tomat om du behöver planera om innan du kan sätta direkt i trädgården.

Leave a Reply