Skip to main content

Vi köper de flesta klappar till de vuxna i familjen via Unicef. Känns bra!

Men i år köpte jag även en ”grej” till Morgan. Men jag vart så väldans ivrig, plus att den var allt för tung och skrymmande för att få åka med hela vägen till Dalarna över jul, för att sen åka hela vägen hem igen.

Jag tjatade på Morgan och han öppnade sin present. En CrockPot!

När jag väntade Alva och Edvin och vi skulle bli en stor familj. Så fick jag tipps av en kompis, ” Du behöver en Crock Pot!”

En kan alltså på morgonkvisten lägga i alla ingredienser till dagens middag, åka och jobba, komma hem och maten är klar! Ärligt talat kände jag mig en smula tveksam till upplägget, inte kan väll de bli gott? Och en till köksapparat som tar en massa plats, näääää. Men tanken på att slippa ställa mig och laga mat sådär när dagen just ska bli kväll och alla är grinigare än grinigast, den tanken kändes rätt go.

Och igår testade jag alltså att göra en Boeuf Bourguignong!

Här kommer receptet, det kom med själva beskrivningen så vet ej vilken kock som ska kreddas här.

700g nötgrytbitar, 20og rökt sidfläsk, 20 champinjoner, 2 st vitlöksklyftor, 2 msk soya, 1 st köttbuljongtärning, svartpeppar, lagerblad, 2 dl rödvin, 1 dl vatten, 5 msk syltlök, ev maizena till redning. 

Enligt receptet så var det bara att skära champinjonerna i kvartar och pressa vitlöken och sen ner med allt utom syltlök och maizena i grytan. Men jag valde att bryna både kött och champinjoner. Sen la jag i allt, men väntade med syltlöken tills det var 30 min kvar. Jag skippade även att reda av såsen. Hela härligheten stod och puttrade på lägsta värmen i 8 h.

 

Före!

 

8 h senare…..

Vi var rätt nyfikna på hur det skulle smaka. Detta långkok.

Så jädra gott! Och köttet var så mört att smälte i munnen!

Crock Pot! Vart har du varit i hela mitt liv?

 

Önskar jag kunde bjuda på en lite aptitligare bild, men jag var för hungrig, orkade inte ens röja undan ungarnas pyssel.

Men potatismos och svartvinbärsgele var väldans gott till.

Och massor med att mat frysa in blev det oxå. Gött, gött, gött!

3 Comments

 • Susanne skriver:

  Visst är det en bra uppfinning?! Jag gillar också min slowcooker. Är bara lite deppig över att barnen ratar allt jag gör i den… ibland skiter jag i vad de säger, gör maten i den på hög värme medan de är i skolan. Då hinner det bli klart innan de kommer hem och jag diskar undan och serverar i en fin skål. 😉 med lite tur äter de utan att fatta att det har blivit gjort i crockpoten!😁
  Många saker blir bra i den! Imponeras över hur bra smak det blir på allt! Köttfärssås och julskinka är två bra saker jag gjort i den. Och boef bourgogne. Den är nog bäst. Så sjukt gott! Hoppas Morgan blev glad över sin julklapp!☺️

  • Anna-Maria skriver:

   Ja de där ungarna 😉 Smart serveringstips ju! Den får jag allt köra på. En fråga, bryner du färsen innan du lägger i den i grytan?
   Allt gott och god fortsättning. kram

   • Susanne skriver:

    Ja det brukar jag göra. Det går säkert utan om man vill, men lite stekyta skadar ju inte. Det finns inbyggt i vissa crockpots, en funktion där man bryner direkt i grytan. En sån ska jag köpa nästa gång!☺️ Ska bara få barnen att gilla all mat jag gör där i först. 😉

Leave a Reply