Skip to main content

Jag vaknar på morgonen och plötsligt är det kväll igen. Nu är alla en million flyttkartonger utplacerade i respektive rum. Eller ärligt talat, det mesta är i källaren. Äääälskar att vi har en källare!

Som sagt, vi håller igång och vilostunderna är inte många. Men någonstans är det ändå vilsamt att jobba och greja i huset. Kroppen blir trött och jag hinner inte fundera så mycket på allt som har skrämt mig, med världsläget och pandemin.

Vi hänger mest här i huset och på tomten, men ännu en målbild har vi allt hunnit checka av.

Ca 600 meter ifrån oss ligger ett litet småskaligt bageri. I lördags morse tog Morgan och jag med oss våra minsta två för att köpa frukostbröd och eftermiddagsfika. Wille och Love var aaaaaldels för trötta för en promenad.

Vi hittade en genväg, först liten grusväg och sen plötsligt en liten slingrande stig. Det regnade men det kände vi alls inte av, träden runt oss skapade som ett tak. ” Tack träden” gick Alva och Edvin och sjöng. Och plötsligt kände jag en välbekant lukt. Häst! ( Jag är uppvuxen på landet och med hästar ) stigen ledde oss precis förbi en liten hage med de två finaste hästar jag sett.

Ja alltså ni hör ju! Har vi hamnat i Nangijala eller?

Vacker, vackert, vackert!

Framme var det liten kö. Alla höll så fint avstånd och en i taget fick gå in i bageriet.

Jag älskar för övrigt att gå och handla i gummistövlar.

Frukostbrödet var nästan slut, men vi knep den sista limpan och lite godsaker oxå.  Nästa gång blir det till att köpa marmelad och musli oxå. Så otroligt trevligt!

Tanken var ju att vi skulle vänta med bullarna till eftermiddagsfikat……

Skämtar du med mig? Vänta? Här har vi gått och sjungit sånger genom magiska skogsstigar, vänta på fikat?????

Näääää!

Och titta där! Vi fick en kompis på vår hemväg.

Småsyskonen var mäkta stolta när det fick springa in i huset och skrika ” Öööööveraskning! Vi har varit på ett bageri och nu ska ni för smörgås!” till sina storebröder.

Och visst köpte jag bullar så det räckte till eftermiddagsfikat, vem tror ni att jag är 😉

Allt kommer att ordna sig! Allt kommer att bli bra!

4 Comments

  • Amanda skriver:

    Vilken fin blogg du har! Den blir man glad av 🙂 Grattis till huset!

  • Susanna skriver:

    Det är så avslappnande att läsa din blogg. Du påminner mig ofta om att allt inte måste följa ”reglerna”. Livet måste ju inte jämt vara så uppstyltat och tillrättalagt. (det klart man ska äta fikat när det är som färskast 😀)

Leave a Reply