Skip to main content

Jag var tvungen att ta revansch på den där tråktrista dagen. Så igår planerade jag en utflykt in i framtiden.

Nä, ingen tidsmaskin eller så. Men jag har spanat in den närmsta badplatsen till vårt framtida hem. Ynka 1 km kommer vi att ha till Boo badet.

Jag tänkte lätt packning in i bilen, hur svårt kan det vara.

Fyra stora påsar senare samt en picknickkorg tog vi oss hela familjen ner i garaget. Edvin började gråta i hissen pga rädd, Wille tog trapporna pga rädd. Väl nere i garaget började Edvin gråta ännu mer pga rädd. När Alva förstod att vi skulle åka bil började hon gråtskrika pga att hon hatar att sitta fast, plus att hon är åksjuk.

Tillslut satt vi i bilen och då kom jag på att jag glömt mina solglasögon, jag sprang snabbt upp och hämtade. Phu, tillslut så satt vi alla i bilen och började köra mot badplatsen. Då kom jag på att vi glömt alla badkläderna. Bara att vända och hämta.

Ääääääntligen framme och just när vi la ut picknickfilten så började det ösregna……

De flesta sökte skydd under träden eller packade helt enkelt ihop och åkte hem. Men då kände jag att NEJ nu får det vara bra! Nu ska vi ha picknick och bada, regnet till trots!!!

Ett glatt squaredansgäng var lika tålmodiga som jag. Dansanta pensionärer räds inte någon regnskur!

Och titta! Det slutade ju faktiskt att regna och vi började på riktigt att se oss omkring.

Så fint, så fint, så fint! Morgan och jag gick runt och pekade än här, än där. Man kunde köpa nystekt strömming och äta på knäckebröd! Bara det alltså!

Visst är det rätt bökigt att ta sig iväg. Men nästa sommar!

Nästa sommar kan vi packa skrindan och gå eller cykla ner. Flera gånger om dagen kan vi gå och bada.

Tänk en sommarkväll och något av barnen ropar ” Mamma! Kan vi gå och bada? ” Och jag ropar tillbaka från hängmattan. ” Ja visst! Sätt på er badrockarna så cyklar vi ner! ”

Åhhhhh säger jag bara åhhhhhh!!!!!

4 Comments

 • Christina skriver:

  Åååå vilken fin fin badplats😍 Sand och allt☀️☀️☀️

 • Kicki skriver:

  Härligt!👍😎

 • U40+ skriver:

  Så fint bad och lekplats. Ja tänk så enkelt när ni kommer bo närmare. Vi har också nära till bad vilket var härligt när barnen var yngre. Jobbigast var när de kunde simma men vi inte ville släppa dit dem själva och vi kanske inte hade tid att åka alla dit för ett dopp. Tyvärr tycker jag många föräldrar låter sina barn vara ensamma vid vattnet alldeles för tidigt. 7 åringar själva och förälder hemma 1-2 km bort…

  • Anna-Maria skriver:

   Så läskigt med barn själva vid vatten!!! Hua, jag tycker det är lite nervigt med alla barnen vid vattnet, skulle inte våga vara där själv med alla. Måste ju ha koll även på de stora! Och så de små som drar åt var sitt håll….phu, vi hade simvästar på Alva och Edvin men dom funkade inte! Edvin ramlade framlänges i vatten och kom inte upp. Skräcken ju! Nu var jag precis bredvid så det gick ju bra, men ändå.
   Funderar faktist på att köra riktiga flytvästar på de små när vi är på någon badplats. Just den här ålder när de far iväg. Får nog bli till att köpa det faktiskt.

Leave a Reply