Skip to main content

Ja! Hur går det med sådden då? Vi frösådde ju för ett tag sedan, smultron, penseer och pelargon.

Just vid själva sådden var jag lite fundersam, vi följde beskrivningen och la först i frön, sen på med torvbriketter för att att sedan vattna. Men då kom ju fröna några cm under jorden…….smultron har ett sådjup på ca 0,1mm……

Mmmmmm gick ju sådär va…..men skam den som ger sig. Vi sådde om, dels smultron men även ampeljordgubbe. Och titta, titta! De har ju faktist kommit upp! Det tränade ögat kan nog oxå se att det har grävts en del…..vi var ju bara tvungna att se om något grott längst därnere…..inte heller så himla bra för växtligheten tänker jag. Men ibland blir en helt enkelt bara fööör ivrig.

Trots utgrävningar och vanskligt sådjup så har det ju faktist kommit upp en pelargon. Oj, oj, oj vad jag ska vårda den ömt! Tänk om den fick klara sig tills vi flyttar till huset. Kanske blir den en helt duglig krukväxt som får komma tillbaka år efter år och som ger en massa sticklingar….tänk om….

Basilikan har allt tagit sig bra, den delar jag nog på snart och sätter om i krukor. Himla fiffigt detta med att odla i vindruvsasken.

Och när vi sådde presenten till Alva och Edvin ( smultron tror jag ) så la vi lite bättre fokus på sådjupet….titta, titta de har ju kommit upp!

Får allt visa lite rejälare bilder av blomster oxå. Sprang förbi blomsteraffären och var tvungen att stanna till.

Jag har ju känt mig en smula fundersam över väderleken och i synnerhet klimatet såklart. Det bidde ingen vinter, men vad bidde det då? Jag har alls inte kunna njuta över spirande knoppar och fågelsång. Det har känts helt fel. Som om tiden hamnar bak och fram. Men så hörde jag någon prata om detta, och mena att vi måste anpassa oss. Vi måste såklart göra allt vi kan för att rädda vår jord undan klimathotet. Men om nu våren kommer tidigt så njut av den nu då! Kanske behöver vi börja odla än tidigare än förr. Kanske alldeles säkert måste vi anpassa oss!

Så är det ju, om jag inte njuter nu av spirande knopp nu, så kanske våren går mig helt förbi!

Ska tänka lite på det och kanske köpa hem en körsbärskvist trots allt. Våren är så flyktig, bästa att fånga den medan en kan…

2 Comments

  • Jenny Bjöörn skriver:

    Men alltså TACK för insikten! Jag har känt som du, att jag inte kunnat njuta av spirande knoppar och fågelsång. Blivit irriterad på folk som pratat om hur skönt det är att våren redan har kommit. Just för att det känns så fel. Men, nu ska jag också njuta av den, VÅREN! Och fortsätta vårda jorden ömt.
    Önskar dig en riktigt fin helg!
    Kram Jenny

Leave a Reply