Skip to main content

Det är inget att hymla med, lössen är tillbaka. Jag kammar och kammar och kammar. Jag tvättar och tvättar och tvättar. Jag schamponerar barnens hår, igen och igen och igen.

I tröstlöshetens bottenlösa suck drömmer jag mig bort, lite på flykt. Jag längtar snö!

Jag vill åka skidor med pappa och hundspann med mamma!

Jag vill se solen gå upp och ner över snön och den ska gnistra så vit att jag får ont i ögonen.

Kanske vill jag fly från vuxenheten en stund, kanske vill jag vara liten.

Jag kammar vidare, men jag längtar snö, jag längtar efter mamma och pappa! Jag är 40 år och 5 år på en och samma gång.

Jag längtar lite snö nu!

11 Comments

 • Jennysjul skriver:

  Åh wow, snö! Jag längtar också. Massor. Och jag skickar en styrkepuff genom cyberspace i ditt eviga kammande, tvättande och schamponerande.

 • Kicki skriver:

  Jag har sett snötillverkning i Grönklitt!!
  När det var minusgrader för några dagar sedan såg vi hur det lyste vitt borta i Grönklitt bergen…..något är på gång…..Ha förtröstan älskade 40/5åring😄🎄👍🌞😍

 • Christina skriver:

  Men duuu❤️ Fina lilla du❤️ Man får känna sig liten ibland även fast man är vuxen tycker jag – och det är väl inte konstigt att man längtar tebax till kravlösa barndomsår när man sliter med löss och trösteslösa högar med tvätt och ledsna ungar på det😢 Just nu har vi dubbelsidig ögoninflammation på ett par av barnen här hemma, om det kan va’ till nån tröst😣😅😘 Ta hand om dig finaste 5 åring – du är så bra💓

 • Malin skriver:

  Åh, jag lider med dig! Här är det maskarna som återkommit. Tvätta tvätta tvätta…

  • Anna-Maria skriver:

   Åh NOOOOOO inte mask!!! Stackars stackars er. Hoppas ni blir av med dom fort! kram kram

 • U45+ skriver:

  Tips köp balsamspray typ barnängens eller kidz alltså vanlig spray för lättutkammat hår som inte skall sköljas bort. Spraya på innan de far till skola resp förskola om ni kollat att de är lusfria innan. Håller lössen borta. Tom lusforskare har rekommenderat det. Blir glatt så lusen inte får fäste. Lider med dig som att det inte är nog med ork för fyra barn sen kommer objudna gäster också😢

  • Christina skriver:

   Jo, men precis så måste det va’ ju.. Jag är så förvånad över att vi aldrig fått löss då alla runt oss får det… Men… vi har ju oxo använt balsamspray i ngr år🙌☺️

  • Anna-Maria skriver:

   Ja! Det måste jag köpa! Har hört mycket gott om just balsamspray!

Leave a Reply