Skip to main content
Familj

Mota bort Novemberrusket med köttfärslimpa.

By 2019-11-196 Comments

Hua vad November känns trist och grå här i Stockholm. Väderleken är liksom klibbig och ett stort ingenting. Jag kämpar med tröttheten och när kl närmar sig 17 och det är dags att dra igång någon slags matsituation så vill jag helst bara gråta. Jag fixar såklart käk till barnen, men själv har jag mest ätit mackor till middag och på höjd slängt i mig en pannkaka vid diskbänken. Och att äta lite sådär på en höft funkar inte för mig. Känns tomt och ledsamt och jag blir om än ännu mer tröttare.

I November måste jag äta mer rejält! Och här kommer mina bästa bästa tips på rejäl Novembermat. Jag gör numera dubbel satts av allt och fryser in. Och när klockan närmar sig 17 blir jag alls inte gråtmild! Jag har frysen full! Jiiiiihoooooo!

Lasagne! Finns det något mer rejält? Helst vill jag äta den med en tomat och rödlök sallad. Krämig och god ska den vara. Jag följde Paolos Robertos recept, men adderade även lagerblad, oregano och rosmarin till själva såsen. Tricket är att låta den koka läääänge. Här hittar ni recept https://www.koket.se/paolo_roberto/varmratter/pasta_och_nudlar/lasagne_al_forno/

Linneas skafferi har räddat många av våra middagsstunder. Hennes kycklinggryta med pesto är så god. Jag äter den med en bit fetaost till. Gott! Här hittar ni receptet https://linneasskafferi.se/2017/06/08/kyckling-med-pesto/

Avslutnignsvis Tommy Myllymäkis baconlindade köttfärslimpa,https://www.koket.se/mitt-kok/tommy-myllymaki/baconlindad-kottfarslimpa-med-anjovis/ med smak av ansjovis och kryddpeppar så känns det som en får en föraning av jul. Den är god att äta med lingonsylt och potatismos. Hade jag haft ork hade jag gjort pressgurka och kokta morötter till. Tillbehör är lyx! Men som sagt lingonsylt är ändå en klassiker och med en kall öl till så blir det så festligt att jag vet inte vad.

Nu är middagarna säkrade för några dagar framöver, ja barnen äter väll helst pannkakor. Men för mig och Morgan i alla fall. Smaklig spis!

6 Comments

 • Terese Johansson skriver:

  Åh vilket trivsamt och mysigt inlägg, jag älskar mat och matlagning! Tack för att du delar med dig och hejja dig i novemberrusket. Snart stundar adventstider…magiskt! Stor kram!

 • AMi skriver:

  Fy farao vad Du är duktig!! Johan blir så avundsjuk, kollar över min axel och säger: Lasagne får vi allldrig! Nä, jag vet inte hur man gör! Och allt vad Du visar upp ser så gott ut! OK nu piper mikron, att spagettigratängen – restnoteringen – är klar. Det får gå duga. Ska försöka tänka ut och laga något i förväg en annan dag… Men jag går faktiskt hellre ut i vävbon och väver en stund.

  • Anna-Maria skriver:

   Mikromat är oxå gott ju och går betydligt snabbare än att ro ihop en lasagne……:) stor kram till er båda.

 • Christina skriver:

  Ååå smask va’ gott😍 Tack för smarriga tips – jag har idétorka vad gäller middagar just nu, det här hjälpte verkligen – hem o testa!!! Ha en go’ kväll🌹

  • Anna-Maria skriver:

   Ja jag hade oxå sån himla idetorka. Gött att nu finns käk i frysen 🙂 kram kram

Leave a Reply