Skip to main content

Heeeej! Då var jag tillbaka!

Jag skulle ju samla mig en smula.

Nja….. det har jag väll inte riktigt gjort. Men däremot fyllt på mig själv med energi. Vi har nämligen haft mina föräldrar här på besök igen. Det har byggts altan och det har umgåtts. Med god handhygien såklart!

Jag och mamma besökte en blomsteraffär och då ser det ut såhär i bilen när vi far hem.

Och såhär på fönsterbrädet i köksfönstret.

Så fint att få strosa så med min mamma, titta på blommor och inte känna stress.

Altanen skulle invigas med en första grillkväll. Vi har ju ingen grill ännu, men mina föräldrar som ändå behövde inhandla en ny, var gulliga och införskaffade en, kvällen till ära.

Mamma och Morgan monterade…..

Vi andra åt chips och väntade.

Och väntade…..

Jippi! Färdigt! Bra teamwork lönar sig.

På behörigt avstånd.

Love byggde ett träningsredskap. Och sommarkvällen gick återigen mot natt. Visst känner en att mörkret kryper sig närmare. Jag räds inte mörkret direkt, men tänker en del på hur allt ska te sig.

 

När mamma och pappa for så blev jag så ledsen. Om hösten så vet jag ju inget.

Det är bara att vänta och se. Men den där ilningen kommer över mig igen. När kan vi ses nästa gång? Snart drar ju skola och förskola igång. Vi håller upp med att ses tills vi vet hur pandemin landar. Kanske blir det inte så tufft, kanske går det att ses om inte all för lång tid. Eller så få vi hålla i, hålla ut och vänta igen.

Det där att inte veta, det tär en del ska jag erkänna.

Men äppelträdet bryr sig föga om någon pandemi. Det dignar av äpplen och jag googlar recept och musteri.

Går ut i augustikvällen och vilar min panna mot äppelträdets stam, när endast mamman är vaken.

Allt kommer att ordna sig! Allt kommer att bli bra!

5 Comments

 • Kicki skriver:

  Så tacksam att ha fått ”tanka” . Känner mej hel nu för en stund. Vi håller ut. 🥰💚🧶

 • Rebecka skriver:

  Tips på musteri är Värmdö 😊 sen förra året hade björknäs trädgård portabelt musteri på plats alla helger i oktober så bror ju på när era äpplen är mogna. Vet ni vilka sorter ni har?

  • Anna-Maria skriver:

   Tack snälla du för bra tips! Vet inte vilken sort vi har! Ska försöka ta reda på!. Ska absolut kolla upp portabelt musteri! Så himla smidigt ju! 🙂

 • U-70 skriver:

  Så skönt ni nu har mycke med huset ute och sen inne när höstmörkret kommer. Skingrar tankarna. Vi bor i samma stad som mina svärföräldrar. Träffats i januari och ute i midsommar. Känns så konstigt att finnas så nära men ändå inte. Vill men vågar inte…

 • Annica skriver:

  Om du vill göra något extra för att hitta glädjeämnen , så sätt lite färgad tejp på några äpplen, kanske i form av ett hjärta.. när äpplet sedan mognar färdigt så blir det en ljusare yta i form av hjärtat (tejpen ) när du tagit bort tejpen… era egna kärleksäpplen på trädet kan lätta upp en sorgsam dag…

Leave a Reply