Skip to main content
Trädgård

Hur går det med Bokashin?

By 2020-04-03One Comment

För en tid sedan skrev jag om att jag påbörjat en jordkompost och hanterar vårt matavfall här hemma med en Bokashi. https://anna-maria.se/ingenting-forsvinner-allt-finns-kvar-del-2/

Hur har det nu gått? Blev det jord? Vad hände????

Såhär ser det då ut ungefär när en drar igång. I med matavfall i hinken på med strö.

När hinken är full får den stå och dra i ca 2 veckor. Jag tappar även hinken på vätska som jag använder till att vattna våra växter. Superduper näringsrikt.

Efter ca två veckor är det dags att börja gegga. För geggigt är det! Jag bottnade en plastlåda med riven äggkartong, på med gammal ”fuljord” blanda med Bokashin. Låt stå!

Jag borde ha finfördelat matavfallet bättre. Att slänga i stora bitar pitzza och sen mer slänga på jord likt en lasagne var inte heller bra. Men efter en tid så öste jag ur allt och blandade om med mer jord.

Ett lite svettig påtag inne i en lägenhet. Love tyckte det luktade så illa så att han började gråta. Själv stod jag halvnaken i badrummet och geggade med allt i en stor Ikea påse……

Men kolla nu då! Skam den som ger sig!

Det mesta har blivit jord! Men som sagt, att göra detta i en lägenhet med begränsat utrymme är inte helt friktionsfritt.

Nu har jag bottnat en del krukor med Bokashijorden, där kommer Dahliorna att hamna senare. Få se hur de växter då…..

Fortsättning följer.

Tills dess fortsätter jag att läsa nyheterna ytterst sparsamt.

Det kommer att ordna sig, allt kommer att bli bra!

One Comment

  • AMi skriver:

    Otroligt! Det tycks fungera! (Fast på en bild ser det ut som du har begravt en liten ekorre med svans?) jag ska göra en lika geggig insats idag har jag tänkt. När frysen la av i november tömde vi den och ordnade den nya så prydllgt, att de gamla påsarna med fisk, som vi hittade i botten på den gamla, istället hamnade i vebon i en plastsäck. Nu är det april.. Plastsäcken måste åtgärdas. Det har luktat rätt länge och jag har vägrat hämta ved. Vi har ju en gammal kompostbehållare med torr jord i botten. Om man då häver fiskslafset i den och lägger kompostströ över borde det bli samma effekt som du lyckats med! Eller? Man måste vara kreativ i dessa tider! Det ordnar sig!

Leave a Reply