Skip to main content

Jädrans vad det regnar i Stockholm och jädrans vilken slappar dag vi fick till igår. Största delen av dagen spenderas hemma med undantag för nödvändiga turer till div affärer. Morgan drog nitlotten och åkte på att fylla kylskåpet.

Som segrare fick jag lyckan att besöka den där leksaksaffären med pling som jag skrivit om här https://anna-maria.se/en-leksaksaffar-med-pling/

Det är nämligen så att vi pusslat färdigt vårt sommarprojekt!

Bara tre bitar som fattas! Ganska bra jobbat ändå!

Nytt motiv inhandlades.

Jag dröjde mig kvar i affären och kom hem med lite mer kul.

Superfina magneter!

Visst är detta spel en klassiker! Hade själv ett som liten. Wille och Love har också  haft ett ,men av någon konstig anledning försvann fiskarna en efter en…..

Dom hade superkul med spelet i si så där 5 min. Sen började Alva och Edvin leka hund. Det gick ut på att Alva kastade iväg fiskarna i lägenheten och sen fick Edvin springandes på alla fyra hämta en fisk med munnen, vifta på svansen och säga voff. Sen var det Alvas tur. Efter några vändor och flera förlorade fiskar samt att dom nästan satte fisken i halsen, så åkte spelet upp hyllan. Och då vart det mest tårar av hela dagen.

Det funkar fint för alla över 2 år att hänga inne en hel dag. Men Alva och Edvin måste verkligen komma ut! Blir som om dom klättrar på väggarna annars….

Idag blir det utgång och hopp i vattenpölar! Kram på er och trevlig Söndag!

8 Comments

 • Malin skriver:

  Undrar om det är en åldersgrej eller en tvillinggrej… mina två femåringar blir fortfarande galet intensiva om vi ”bara” är hemma en dag. De drar igång varandra bortom all vett och sans, och det finns ingen stoppknapp. Kan inte minnas att storebror var sån.

  • Anna-Maria skriver:

   Aha! Ja men det kanske är just en tvillinggrej! Våra stora killar har inte kolliderat så. Alva och Edvin kan leka och ha hur kul som helt men på en sekund blir det kaos……och dom har precis börjat konkurrera om mig. Sitter en i knät bara måste den andra dit. Dom får ju plats båda men anser en utav dom att den andra har 1 cm mer ”mammayta” så blir det stora tårar…..spännande och se var detta bär hän 😉
   En fråga! – När kände ni att det lättade något, alltså att allt blev lite mer hanterbart? Det är ju redan lättare på många sätt om man jämför med de första 6 månaderna, men är ju andra saker som är kluriga nu, som att dom springer åt olika håll tex….svettigt värre 🙂 kram kram och trevlig kväll

   • Malin skriver:

    Jag tyckte (och det är min helt personliga åsikt och inget vetenskapligt) att det blev successivt lättare efter 3 år nånstans. När talet började komma igång, när blöjorna började fasa ut, när man inte alltid måste mata osv. Sen är det ju faser som varit kämpiga även efter det så klart, men överlag har vi inte känt oss så utmattade det senaste året, som vi ofta gjorde förut.
    Konkurrensen kvarstår, att de leker intensivt och att alla känslor växlar snabbare än blixten också, men man kan resonera på ett annat sätt med dem. Här kör vi numera mkt äggklocka. Tio minuter klia ryggen på den ene, sen byte osv. De väljer själva vem som ska vara först, eller drar lott om det.
    När de var i övergången mellan vagn och att gå själva använde jag faktiskt sele och ”koppel” när jag var ute ensam. Då kunde de inte dra iväg, jag kunde stanna och knäppa jackan på den ene utan att behöva ha ögon i nacken, jag kunde gå utmed trafikerade vägar och veta att de inte stack ut bland bilarna. En del blickar fick jag, men det får man ju oavsett när man är ute med twins 😂 Vi använde oss också av förskolornas lekplatser på kvällar och helger, de är alltid inhägnade så man visste var man hade dem.
    Nu har de nyss fyllt fem och går till lekparken i slutet av gatan själva, dit jag knappt gick med dem ensam för två år sen för det kändes livsfarligt, det ändrar sig fort 😊
    Hoppas vattenpölarna var blöta och att både ni och barnen har haft en fin söndag!

    • Anna-Maria skriver:

     Jag blir så gråtig när du skriver, på ett bra sätt:) Det är så underbart att höra från en annan tvillingförälder. Tack! Och tack för tipsen. Jag har varit lite stressad över hösten, då Morgan kommer jobba de flesta helger. Att rodda alla barnen utomhus känns ju farligt här i stan i alla fall. Får nog faktist inhandla selar! Jag har sett någon sån där variant som sitter fast i ryggsäcken på barnen. Kan den vara något tro?
     Tack igen för ditt inlägg! Och ha en riktigt fin helg.
     kram kram

 • Ingrid på Bästkusten skriver:

  Åh, ni pusslar oxå Haasteren. Visst är dom bra! Jag är fortfarande barnsligt förtjust i motiven trots att jag lagt ganska många nu.
  Kram o tack för mysig blogg 😊

  • Anna-Maria skriver:

   Ja visst är dom kul! Man hittar liksom alltid något nytt i bilden! 🙂 Och jättekul att du gillar bloggen! Kram

 • Ida skriver:

  Hejsan, vad heter leksaksaffären som du köpte magneterna med dinosaurier ?

Leave a Reply